AGENDA
Evenimente din activitatea Uniunii Naționale a Restauratorilor de Monumente Istorice, precum și din domeniul complex al studiului, cercetării, protejării, conservării, restaurării și punerii în valoare a patrimoniului istoric, cultural și arhitectural național și universal.
Ziua Națională a Constructorului 2024
14 septembrie, Ziua Constructorului, instituită prin Legea 350/2018, este în primul rând o zi de recunoștință pentru munca intensă depusă de toți lucrătorii din sector, muncă ce a făcut ca în acest moment constructorii români să fie cei ce au contribuit decisiv la marile obiective naționale de dezvoltare. Bilanțul ultimului an este cu atât mai onorant cu cât recordurile din construcții s-au realizat pe fondul multiplelor crize din economia românească.
UNRMI se alătură campaniei "Rafinăria la prezent" pentru urgentarea clasării ansamblului industrial al Rafinăriei “Steaua Română” din Câmpina
Uniunea Națională a Restauratorilor de Monumente Istorice din România (UNRMI) se alătură inițiativei civice și campaniei "Rafinăria la prezent"
Premiul World Monuments Fund 2024 - Knoll Modernism: Restaurarea clădirii “Casa del Puente” - Mar Del Plata, Argentina
World Monuments Fund, cu sprijinul Knoll, a lansat “World Monuments Fund/Knoll Modernism Prize” în 2008 “pentru a celebra poveștile de succes în restaurarea și conservarea clădirilor care sunt emblematice pentru mișcarea modernă.
Revitalizarea “Cercului Militar”: clădire-reper a orașului Târgu Jiu
Proiectul concretizează o inițiativă a Centrului Militar Județean “Constantin Brâncuși” Gorj, care și-a propus revitalizarea unei zone urbane, făcând referire la istoria construită a locului.
Ansamblul Monumental “Calea Eroilor”de la Târgu-Jiu, realizat de Constantin Brâncuși, a fost înscris pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO
Comitetul Patrimoniului Mondial UNESCO recunoaște prin decizia sa (din data de 26 iulie 2024) Valoarea Universală Excepțională a “Ansamblului Monumental realizat de Constantin Brâncuși la Târgu-Jiu”, o onoare pentru România și pentru orașul de pe malul Jiului.
Ședință de lucru între conducerea UNRMI și reprezentanți ai Ministerului Culturii din Republica Moldova
În data de 26 Iunie 2024, de la orele 15.00, la sediul UNRMI din București a avut loc o primă întâlnire de lucru între conducerea Uniunii Naționale a Restauratorilor de Monumente Istorice din România și o delegație de la Ministerul Culturii al Republicii Moldova.
UNRMI se implică în formarea viitoarelor generații de specialiști în restaurare
Una dintre cele mai grave probleme actuale ale industriei construcțiilor în general și, în special, a activității de restaurare a monumentelor istorice, este lipsa personalului calificat în meseriile esențiale de înaltă calificare și specializare pentru implementarea proiectelor de restaurare.
Adunarea Generala Ordinară a membrilor UNRMI pentru anul 2024
Ca în fiecare an, majoritatea membrilor Uniunii Naționale a Restauratorilor de Monumente Istorice din România s-au întîlnit, conform statutului Uniunii, la Adunarea Generala Ordinară (AGO) anuală.